Virtueel wandelen door oud-Schiedam

Een virtuele wandeling door Oud Schiedam is zaterdag 1 september 2018 om 13.00 uur het onderwerp van het Verhaal van Schiedam. Verteller van dienst is Dick Gelderblom.
Dick neemt u deze middag aan de hand van foto’s mee op een wandeling door Oud Schiedam. De Konijnenbuurt, de Hongerput, de Brandersbuurt, de Gorzen, de Slachthuisbuurt en nog veel meer stadstaferelen komen aan bod. Heeft u zelf herinneringen aan de getoonde foto’s? Dan is het aardig om die herinneringen met elkaar te delen.
De toegang is gratis en u hoeft niet te reserveren. Kom wel op tijd naar de Hoogstraat 74A want onze ruimte is beperkt. Het Verhaal duurt ongeveer 45 minuten.

Verhaal van Schiedam
Hoogstraat 74A
Zaterdag 1 september
13.00 uur
Toegang gratis

Foto J. Van Diggelen, Beeldbank Gemeentearchief Schiedam, nr 07659
De Oud Mathenesserpolder rond 1895 vanaf Schielands Hoge Zeedijk, benedendijks hoek Middelwatering in noordwestelijke richting. Op de achtergrond Schiedam ten oosten van de Rotterdamsedijk met vlnr de molens de Batavier, de Eendracht, de Washington, de Vrijheid, de Oost, de Noord en de Palmboom. In het midden de toren van de Grote of St Janskerk en rechts de Singelkerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *