Verhaal VOOR Schiedam met Frits van Oostrom

De Historische Vereniging Schiedam nodigt u in de Maand van de Geschiedenis uit voor een Verhaal voor Schiedam met Frits van Oostrom. Dit vindt plaats op woensdagavond 23 oktober in het Stedelijk Museum Schiedam.

Van Oostrom is een gelauwerd wetenschapper, maar schrijft ook bekroonde boeken voor een groot publiek over middeleeuwse onderwerpen. De invalshoek is daarbij letterkunde geplaatst tegen de cultuurhistorische achtergrond van een periode. Zo behandelt Van Oostrom in ‘Maerlants wereld’ (AKO literatuurprijs 1996) ook het leven van ‘onze’ Aleida van Henegouwen, van wie Schiedam in 1275 stadsrechten kreeg. Voor ‘Nobel streven. Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van ridder Jan van Brederode’ kreeg Van Oostrom in 2018 de Libris Geschiedenisprijs.

Tussen 2005 en 2007 heeft de commissie Van Oostrom op verzoek van de regering ‘de Canon van Nederland’ voor het onderwijs samengesteld. Belangrijke personen, voorwerpen en gebeurtenissen die samen het verhaal van de historische en culturele ontwikkeling van Nederland laten zien. De Canon is volgens de huidige minister van onderwijs toe aan herijking.

Van Oostrom wordt geïnterviewd door Reinard Maarleveld. Daarna is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. En napraten met een glaasje. Boekhandel Post Scriptum is aanwezig met het werk van Frits van Oostrom.

Verhaal voor Schiedam met Frits van Oostrom
Woensdag 23 oktober 2019
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
20.00 uur
Toegang gratis
Aanmelding vooraf via email: vincentkrabbendam@live.nl


Bron: fritsvanoostrom.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *