Hoe de Titanic naar Schiedam kwam

De ondergang van de Titanic, op 14 april 1912 in de Noordelijke Atlantische Oceaan, is een verschrikkelijke scheepsramp. Een superschip, uitgerust met de nieuwste technologieën, veilig en betrouwbaar, ingericht om met haar luxe en comfort zelfs de rijkste mensen ter wereld te verrassen verdwijnt in 2,5 uur met 1500 opvarenden naar de oceaanbodem.

Uiteraard maakt ook de Schiedamse pers melding van de ramp, daarbij steunend op de berichtgeving van grotere kranten in binnen- en buitenland. In de Schiedamsche Courant en Nieuwe Schiedamsche Courant verschijnen al op 15 april 1912 berichten over de aanvaring van de Titanic met een ijsberg.
Gedurende augustus en september wordt het laatste nieuws over het lot van bemanningsleden en passagiers gebracht.

In de Schiedamsche Courant van 5 oktober 1912 staan twee berichten over de Titanic. Eén bericht meldt dat in Schiedamsch Bioscoop, Lange Haven 283, de film ” De Ramp van de Titanic, grootste drama ter zee.” zal worden vertoond. De Titanic komt naar Schiedam!

Hoe verliepen de voorstellingen in deze allereerste bioscoop van Schiedam? Hoe zag de zaal eruit? Welke film zagen de toeschouwers precies? En hoe was de ontvangst?

Reinard Maarleveld vertelt erover op zaterdag 3 november 2018, 13.00 uur aan de Hoogstraat 74A.

Hoe de Titanic naar Schiedam kwam
Verhaal van Schiedam
Zaterdag 3 november
13.00 uur
Hoogstraat 74A

One Response
  1. Mary Ruiter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *