Historisch wandelen in september: Zwart Nazareth en de Hoogstraat

In september staan er bij de Historische Vereniging weer twee stadswandelingen op het programma. Op 1 september wordt Zwart Nazareth verkend en twee weken later de Hoogstraat.

De Zwart Nazareth-wandeling begint bij de Korenbeurs en voert de deelnemers langs het rijke Schiedamse jeneververleden. De rondleiding betreft vooral de Brandersbuurt en het gebied daar direct omheen. Het is voor dit seizoen de laatste keer dat deze wandeling wordt gelopen.

In het weekend van 14 en 15 september wordt er op beide dagen gewandeld in het kader van de Hoogstraat-tentoonstelling bij het Stedelijk Museum en de Historische Vereniging. Deze tocht, die ook van start gaat bij het museum, staat ook nog een keer in de planning voor zaterdag 5 oktober, de laatste dag van de expositie.

Alle wandelingen beginnen op de genoemde data om 14.00 uur. Voor de Zwart Nazareth-wandeling wordt een vergoeding gevraagd van 2 euro voor HVS-leden en 5 euro voor niet-leden. Graag vooraf aanmelden bij Nico de Vries via vrie2023@planet.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *