Burgemeester Lamers nam eerste puzzel De Gheyn in ontvangst

Burgemeester Lamers kwam zaterdag 19 januari 2019 langs bij de Historische Vereniging om het eerste exemplaar van de puzzel gemaakt naar de stadsplattegrond van Jacob de Gheyn uit 1598 in ontvangst te nemen.

De plattegrond die Jacob de Gheyn in 1598 van Schiedam maakte, geniet grote bekendheid onder mensen met belangstelling voor de geschiedenis van de stad. De kaart is niet zomaar een plattegrond. De Gheyn geeft zeer gedetailleerd aan hoe Schiedam er uitzag en daardoor is de kaart een bron van kennis over het sociaal-economisch leven in de stad.
Lamers toonde zich bij de overhandiging een kenner van de Schiedamse geschiedenis. De Gheyn was voor hem geen onbekende. Hij vertelde dat op zijn werkkamer een reproductie van de stadskaart hangt en dat hij daarop steeds weer nieuwe details ontdekt.

Het gemeentearchief Schiedam heeft voor de productie van de puzzel een hoogwaardige scan ter beschikking gesteld van de kaart van De Gheyn.
De puzzel is te koop in het bezoekerscentrum van de Historische Vereniging aan de Hoogstraat 74a (geopend op vrijdagen van 13.00 tot 15.00 uur en op zaterdagen van 12.00 tot 16.00 uur) en bij de Schiedamse boekhandels Post Scriptum en het Schiedams Boekhuis, het Stedelijk Museum, het Coöperatiemuseum en het I-punt (De Waag). De puzzel kost € 14,95.

Burgemeester Lamers met puzzel en bestuurslid HVS en medewerker Gemeentearchief Caroline Nieuwendijk (foto: Grada en Sjaak Meijer)


Burgemeester Lamers met puzzel en voorzitter HVS Reinard Maarleveld (foto: Grada en Sjaak Meijer)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *